Malcom

Malcom

tirsdag 13. oktober 2009

Trafikk kaos…


Trafikken i Bogor et evinnelig kaos. Det er alt,alt for mange biler og mopeder i forhold til plassen. Dette er noe de ikke enser selv, for her er det bokstavelig talt tut og kjør!
.
Det finnes ingen lyskryss eller rundkjøringer, det virker som om det er første mann ti mølla som får kjøre først, eller frekkest - først. De sprenger seg frem, og får sprengt bilene sine gjennom de utroligste små smutthullene.
.
Når man er ute langs med veien kan det være vanskelig å høre hverandre, dette på grunn av all tutingen. Jeg tror kriteriene for om en bil er i stykker eller ikke, er om tuta virker! Tuta er definitivt det viktigste redskapet her!! Tut, tut!!
.
Veiene er kanskje litt bredere enn de vi har hjemme, men her brukes de som 4 (eller mer) felts vei. Det er sykt mange biler, og enda flere mopeder.
Det å krysse gata her er livs farlig, for bilene og mopedene kommer i en enorm fart, også er det så mange av de at det tar ingen ende. Her finnes det selvfølgelig ikke fotgjenger overganger. De har et slags system med at fotgjengerne rekker ut hånda, så kanskje bilen som kommer stopper. Eli og jeg har prøvd dette flere ganger, men ingen har visst vikeplikt for hvitinger!!
.
Hvis man hopper på en av de offentlige transportene (som finnes i tusentall) på en av endestasjonene kjører de ikke før bilene er fylt opp, det vil da si 13 stk..? Det er sånn ca 6 for mange slik jeg ser det. Man sitter virkelig som sild i tønne inni disse bilene da, og det blir temmelig hot!!
.
Sjåførene på disse offentlige transportene er også litt så som så. Jeg er temmelig sikker på at ikke alle sjåførene har fått hår på tissen engang (!?!) det er bare små guttene.
.
Aldri før har jeg heller regnet moped som et familie fremkomstmiddel, men nå har jeg endret mening.
For her skysser de faktisk hele familien rundt på en vanlig moped… Det sitter et barn fremst på mopeden også er det jo selvfølgelig far som kjører, så sitter det et barn mens mor sitter bakerst. Ja ratt så er det med et spedbarn også! Ikke verst!!
Skjønner jo at det økonomisk sett lønner seg med en moped fremfor en stasjonsvogn….
Og i de fleste tilfeller, hvis det i det hele tatt er noen som bruker hjem, så er det far og kanskje mor….

Ingen kommentarer: