Malcom

Malcom

fredag 9. oktober 2009

Møkket......

Jeg kan med sikkerhet si at jeg aldri tidligere i mitt liv har vært så møkkete som jeg er nå.
Det er varmt - jeg svetter, det finnes ingen ting som er rent her (i alle fall ikke etter norsk standard ), så uansett hvor jeg sitter eller går er det møkkete som igjen fester seg i klærne, og på kroppen. Godt jeg har med sprit, så jeg i alle fall får drept litt bakterier før måltider og sånn.
Jeg måler ikke lenger OM jeg lukter vondt eller ikke….for det gjør jeg uansett, her måles det nå i HVOR vondt jeg lukter. Jeg har for lengst sluttet å lukte på klærne mine, for de stinker!!!
Jeg “dusjer” i kaldt vann og jeg “vasker” klærne mine i kaldt vann, så jeg undres hvor rent det blir.
“Dusjen” blir jo litt så som så, for det er nemmelig ingen dusj etter norsk standard her… Fasiliteten vi har er kaldt vann som vi kan øse over oss. Det er for det første himla kaldt, og for det andre tidkrevende og tungvint. Jeg har ikke vasket håret mitt hver dag for å si det sånn… (det skjer aldri hjemme…)
Klesvasken her nede setter jeg et stort spørsmålstegn ved. Klærne vaskes for det første i kaldt vann, og det lengste programmet på det de her kaller vaskemaskin er 35 minutter. Denne vaskingen er litt av et opplegg, men det kommer jeg tilake til senere.
Vannet som renner inn i denne maskina er heller ikke rent… jeg kan se grå fargen i vannet….(Det hadde helt klart fått norske vannmåleinstrumenter til å lyse rødt, for å ikke si sprengt dem)
Vi bruker selvfølgelig vaskemiddel, men det lukter så sterkt at det kan slå en hver i svime. Det heter attakk, så det ligger vel litt i ordet….
Eli mener det er så sterkt at vi kunne ha bleket håret våres med det…..
Det er helt utrolig hva man kan vende seg til, men må si det blir godt med en normal norsk dusj igjen!!

2 kommentarer:

Camilla sa...

åh kjære vene!! det hørtes ekkelt ut, men fy så lærerikt og se hvordan folk har det i andre deler av verden, og hvor heldige vi er hjemme i norge.. kos deg masse videre:)

Lene Bakken sa...

Vi er så absolutt heldige hjemme i NOrge:)) Vi lærer masse av å være her, det er kjempe spennende!!! :)