Malcom

Malcom

tirsdag 6. oktober 2009

Hverdag.....


I går var vår første dag på sykehuset. Dr Pras møtte oss på hotellet, og tok oss siden med til sykehuset som ligger så å si rett over gata. Han viste stolt frem de to nye hvite til alle gulingene, spesielt stas var det å vise oss frem til de i uniformer.
Sykehus i Norge kan for all del ikke sammenlignes med et sykehus i Indonesia, forskjellene er store!!
For eksempel er det ikke vanlig at leger/sykepleiere vasker seg på hendene etter at de har vært på do… bakterier er nemmelig fint!
Vi har lært mye om Hiv og aids i dag, veldig mange i Indonesia har det. Noen av pasientene så tilsynelatende friske ut, mens andre så virkelig syke ut!
I morgen flytter vi til sykehuset hvor vi skal bo resten av oppholdet. Der er det ikke varmt vann, og heller ingen dusj (vanlige indonesiske hjem har ikke dusj). Så må passe på å vaske meg grundig, i dag.
Allerede til helga reiser vi på storbyferie til Jakarta. Da skal vi på Hard rock cafe og “feire” bursdagen min med å drikke strawberry og spise god mat! JIPPI!
Man kan jo stille et spørsmålstegn ved av vi skal reise til en så stor by når vi ikke en gang klarer å finne frem til hotellet vårt i en by som er langt mindre.
For i dag ble nemmelig reprise av i går. To lykkelige jenter reiste ned til sentrum (det klarte vi lett) men vi kom ikke hjem på første forsøk. Det var heller ingen skumle bakveier vi var innom i dag.
Så alt i alt gikk det jo mye bedre enn i går!

De lokale drosje-bussene. Og inn i en slik et trykker man så mange som mulig... På det meste i dag var vi tolv, og det var skikkelig sild i tønne.

De har ikke på musikk i disse drosje-bussene, men i stedet sitter det ofte en ung gutt og synger mens han spiller gitar. Og da blir det noen penger i kassa hvis han er heldig!

Det er fastpris på turene, så selv om vi har kjørt og kjørt har det ikke kostet oss mer en 1kr og 30 øre pr tur!!


Det er helt vilt billig her....Vi spiser lunsj for 5 kr... og en solid middag koster 25 kr.... ei vannflaske koster 1,30 kr.
Så millionene mine varer lenge... har faktisk ikke brukt en hel mill enda, selv om vi har bodd på hotell tre dager i tillegg til alt anna.
(en mill tilsier 650 norske kr)

2 kommentarer:

Mari sa...

Å, såååå misunnelig jeg er. Høres bare så spennende ut. Kos dere videre. Dette er minner for livet=)

Lene Bakken sa...

Ja, det er virkelig helt knall:))