Malcom

Malcom

mandag 12. oktober 2009


I dag er vi tilbake på sykehuset, denne gangen på avrusning og infeksjons avdelingen.
Her røyker de inne…(personalet også )og kattene går ut og inn uten at noen bryr seg…
Det er fire pasienter på hver avdeling.
Det var uutholdelig varmt inne på avdelingene, da de ikke hadde aircondition.
På infeksjons avdelingen var de så utrolig syke og svake. Den ene hadde aids, tuberkulose og hepatitt c, og var så tynn som du ikke kan tenke deg.
.
Sykepleierne har hver tredje måned gjennomgang på å sette intravenøst, dette var det dagen for i dag. Den mannlige sykepleieren skulle sette intravenøst på den magre pasienten, armene var bare skinn og bein. Det var derfor ikke lett for sykepleieren og sette noe i disse tynne armene, han måtte stikke flere ganger og til slutt bare gi seg.
.
Da gikk han videre til neste pasient som ikke var riktig så mager, men absolutt dårlig. Han hadde hepatitt C, hadde sløret syn på det ene øyet (som ville medføre at han senere ble blind) og det andre øyet hadde han mistet i en ulykke, han hadde også lammelser på den ene siden.
Tross så svak han var gjorde han den motstanden han kunne for å slippe denne stikkingen. Det stod 7 sykepleiere rundt, inkludert Eli og meg, så han ble holdt av noen av disse. Det var selvfølgelig ikke store motstanden han klarte og gjøre. Sykepleieren klarte greit å finne en blodåre denne gangen.
.
Men jeg trodde jeg skulle gå i bakken… Det var nok litt kombinasjonen kjempe sulten i tillegg til varmen, samtidig som vi ser så syke pasienter som brukes som “prøvekaniner” for at sykepleierne skulle testes. I tillegg bruker vi frakker, munn binn og hansker, så det ble litt ekstra hot!1
Jeg måtte bare sette meg ned på en krakk. He he
.
Da sykepleieren var ferdig, bandt han fast armene til pasienten i senga, slik at han ikke skulle få dratt ut nåla.
Ja, ganske groteske greier i forhold til i Norge dette ja….

1 kommentar:

Maren Stjernvang sa...

Uff, nå fikk jeg vondt inni meg...