Malcom

Malcom

onsdag 7. oktober 2009

Sykehuset


Denne uken er vi på poliklinisk avdeling for Hiv, aids og rus.
.
Det er veldig store forskjeller fra Norge. Nå sitter vi for eksempel inne på undersøkelses rommet sammen med flere andre, mens en pasient er til undersøkelse. Midt i undersøkelsen er det helt normalt at folk går ut og inn av rommet, det kan også være flere pasienter til stede samtidig.
.
Rundt 80 % av rusmisbrukerne har hiv ( det er veldig mange i Indonesia som har hiv). Det er også vanlig at de som har hiv får tuberkulose på grunn av det tropiske klimaet. 95 % av de som har hiv får også hepatitt C.
.
Han ene behandleren på mannsavdelingen er "tidligere" rusmisbruker, men han bruker fortsatt heroin.
Syntes vel forsåvidt at dette var litt spesielt...
Vi har i dag også flyttet inn på sykehuset. Tror vi skal det fint her, selv uten varmt vann og dusj! De driver med opp shinning av rommet nå, for det var jo ikke helt strøkent (!) men blir nok bedre nå. (doen virket ikke, og det var hull i taket)
.
Her er rommet våres:) Temmelig primitivt...

Med skikkelig gitter på vinduene...

.5 kommentarer:

Maren Stjernvang sa...

Tidligere rusmisbruker som fortsatt går på heroin. Den var ny...

stine sa...

vær forsiktig og pass deg for maniaczzzz hehehe
<3 <3

Anonym sa...

Så morro å se at dere begynner å komme i orden, og så flott at du deler det med alle oss som sitter hjemme og lurer på hvordan du har det:-) You go girl:-)Klem fra Lille

Anonym sa...

Det er kjempe morro å følge med på hva dere gjør, og hvordan dere har det. Moro med bilder oxo.. fortsett med det:) Tenker masse på dere, da jeg er i praksis på ei avdeling med minimalt å gjøre..:( dønn kjedelig, men tror jeg kommer til å lære en del etterhvert.. Lykke til videre! Se opp for HIV, men husk at det skal ganske mye til for å bli smittet..! Hils. klemz

Lene Bakken sa...

Så hyggelig med kommentarer:)) Takk takk!!