Malcom

Malcom

mandag 8. juni 2009

Fakta om Indonesia

Til høsten reiser jeg til Indonesia, for å ha praksis i forbindelse med den videreutdanningen jeg tar.

Indonesia – en eventyrisk øygruppe med deilige strender og eksotisk regnskog! Landet kan by på fremragende opplevelser både med tanke på kultur, natur og opplevelser.

Indonesia er verdens største øygruppe som består av 18 000 øyer, og ligger i sørøst-asia mellom australia og det asiatiske fastlandet
Mesteparten av øygruppen er fremdeles uoppdaget ettersom kun 6.000 av øyene er bebodde. Landet har landegrenser til Malaysia, Øst-Timor og Papua New Guinea. Ellers har Indonesia territoriale grenser mot Filippinene,Australia og Singapore.

Her finnes en fantastisk blanding av ulike kulturer – bare tenk på at det snakkes over 700 språk blant 320 etniske grupper alene i dette landet! Mesteparten av innbyggerne er muslimer.

Klimaet i indonesia er deffintift tropisk. Det er ingen høst eller vinter her og en karakteristiske "tørr" og "våt" sesong deler året mellom seg. Luftfuktigheten er ganske høy, gjennomsnittlig 80 prosent, og enda høyere i regntiden.
Jeg skal bo på øya Java når vi skal til Indonesia.
Java er landets tettestbefolkede region med ca 110 million innbyggere, og dermed verdens tettest befolkede øy. Java's største fysiske særtrekk er rekken av vulkaner som strekker seg over hele øya fra øst til vest, hele 110 i stk, hvorav 35 fortsatt er aktive og med jevne mellomrom våkner til liv.

Java har en meget vakker natur og i mange områder et rikt dyreliv.

Java er en undervurdert øy, og Indonesia er et like undervurdert land for turisme i verden. Dette faktum er svært bra for de som ønsker å reise på en øy, i et land, med svært lite turisme, og som derfor ikke har bygget turistsenter med dagens norske avis og tilbud om kjøttkaker til middag.
Hovedstaden i Indonesia, Jakarta, ligger nordvest på Java og har cirka 10 millioner innbyggere.

1 kommentar:

Maren sa...

*Misunnelig!!!*