Malcom

Malcom

søndag 8. november 2009

Vulkan tur......

Jeg hadde i forkant hørt at det ikke var det helt store og reise til denne vulkanen som fortsatt et aktiv, men valgte allikevel og reise. Jeg kan ikke huske at jeg har sett en aktiv vulkan før, så måtte jo få det med meg.Først går vi noen hundre meter, så ser vi døde busker (de var døde fordi vulkanen var så varm).


Jeg spør forsiktig Rikki om det er farlig for oss å gå dit, han svarer at det er det kanskje for de vet aldri når neste utbrudd kommer. Men faan heller, skal jeg bli drept av en vulkan så får jeg bare bli det, dette vil jeg ha med meg. Jeg merker jo med en gang den intense svovel lukten samtidig som jeg kjenner at varmen stiger (at det er mulig).
Vulkanen var helt annerledes enn jeg hadde forestilt meg, siden jeg bare har sett vulkaner på film har jeg bare sett fjell lignende greier som det kommer rød lava ut av. Dette var noe annet, først ser vi som sagt masse døde busker i tillegg til gråstein lignende steiner og masse røyk. Vi går litt rundt der vulkanen er, og kommer til et sted der det er vann, det koker og da går det opp for meg hvor varmt det er.

Uredd og bekymrings løs tråkker jeg akkurat der det passer meg, det skulle jeg ikke ha gjort. For det som skjer er at det sier “pst” under skoen min - jeg hyler, for her var det jammen meg varmt - mønsteret under skoen min ble svidd vekk. Da lærte jeg meg at jeg måtte trå forsiktig. De gulaktige greiene, som innholder svovel, er varme.
Drosje mannen og Rikke samlet sammen sånne gulaktige steiner, for de bruker det til medisiner. Etter å ha brent seg utallige ganger på hendene hadde de fått samlet nok.

Fasinert som jeg var tok jeg masse bilder og var dypt engasjert i denne vulkanen. Det var så annerledes enn jeg hadde forestilt meg, og området som var aktivt var så stort. Jeg trodde jo at det bare var et sted det kom varme og evt lava ut, men det var mange, mange små hull.

Dette var virkelig en spennende tur!!1

1 kommentar:

Bror sa...

Neimen, så fine string tøfler du har a!;) Ser ut som du får opplevd en del!