Malcom

Malcom

søndag 8. desember 2013

Sover sauen med øya oppe.

Etter å ha tilbragt noen timer i sauefjøset på fredag dukket det opp mange uviktige spørsmål som plutselig er blitt veldig viktig. 
Det begynte med at jeg lurte på om sauen sover med øyene åpne? gjør den det? dette utviklet seg videre til om sauen kunne stå og sove? 
Tilfeldigvis dukket det opp en mangeårig sauebonde, han hadde natturlignok brukt lite tid på å fundere på dette, men trodde at sauen lå og sov med øynene igjen.
 Jeg svarer da at - tror du ikke at det er som med  kua? At den kan stå og sove? Bonden svarer da at kua ligger å sover med øynene igjen.  
Denne idiotiske funderingen på om sauen sover med øynene igjen utvikler seg til å bli utallige som om helt uviktige ting. Jeg har jo mange gange tidligere hørt at man kan velte kuer som sover, og dette rimer jo ikke med at kua ligger å sover....

Har selvfølgelig prøvd og Google om sauen sover med åpne øyne, men ingen før meg har tydeligvis lurt like mye på dette. Merkelig!! Skulle noen ha utfyllende informasjon om sau & ku og søvn er jeg glad om du deler dette med meg :)

Ingen kommentarer: